Anna Hertze

Hej och välkommen!

Det här är min fotohemsida tänkt att visa upp en viss variation och bredd så att ni som letar fotograf kan få en uppfattning om ifall jag är rätt person för uppdraget. Jag fotograferar gärna människor i miljö, både stylade och mer avspända porträtt. För privatpersoner handlar det då oftast om familjesessioner, affärsporträtt, modellporträtt, dop, bröllop. I vissa fall har jag hjälpt till med smink och hår före fotograferingen, ibland har jag tagit hjälp av en annan stylist. En liten studio kan konstrueras efter behov så som det ser ut på bilderna i portfolion. 

Hör gärna av dig med frågor och berätta vad du söker!

Vem är jag då? Tja.. jag är en hyfsat jordnära person med många intressen. Inte så ovanligt kanske, men jag vet inget bättre sätt att beskriva det på. Jag gillar att förstå hur saker fungerar, jag gillar att tillverka saker, jag gillar kommunikation, jag gillar att hjälpa. Fantasi, humor och kreativitet är viktigt, naturvetenskap ett redskap. Kameran, symaskinen, garnet, sminket, dansen, hårstyling, teamarbete, ledarskap. Låter det spretigt ännu? Somliga tycker det är förvirrande, men för mig är det logiskt. Det är såhär jag är. Alltihop på en gång, fast inte utan struktur. Dynamiskt, ganska mycket all in. 

Till vardags arbetar jag som specialistläkare, på fritiden frilansar jag som hårstylist/makeupartist/fotograf. Jag är en sån där skåning som flyttade tillbaks till Skåne. Som hittade en fantastisk familj, och som i stället för två katter nu har en stor snäll hund. 

Jag blir löjligt lyft av att få människor att se sig själv i ett nytt perspektiv. Bilder är här ett fantastiskt verktyg. Det ger utanförperspektiv och skapar känslor som inte alltid finns där när man ser sig själv i spegeln. Dessutom är det otroligt tillfredsställande att plocka ihop mina intressen och bygga en liten historia, det kittlar fantasin. Alternativet är ju en redan en färdigserverad historia framför ögonen och då gäller det bara att fånga det ögat ser på vackraste vis. Kameran har funnits med länge. Det är nog mer att jag sedan 5-10 år har använt den medvetet för att fånga minnen till annat än mina egna nära. 

Using Format